Emmaus Lund har inga containrar

1357142400000För några dagar sedan fick vi ännu ett i raden av telefonsamtal som handlar om insamlingscontainrar. Uppringaren var irriterad över nedskräpningen runt containern och vi fick förklara att den inte tillhör oss.

Emmaus Lund har medvetet valt att inte ha några containrar, varken på offentlig plats, innergårdar eller återvinningsstationer och detta är av flera skäl.

Vi vill inte förknippas med den nedskräpning som tyvärr sker runt vissa insamlingscontainrar. Förutom att skapa en ful och tråkig miljö vilket skapar irritation så kan den också dra till sig skadedjur. Det är så klart bra att det erbjuds möjlighet att donera kläder och prylar, men vi tar hellre emot varorna direkt i vår butik. Då vet dessutom både vi och gåvogivaren att de skänkta sakerna inte har legat i någon fuktig utemiljö.

Det finns ett flertal emmausföreningar i Skåne och alla jobbar med att bistå människor i nöd. Vi i Emmaus Lund har valt att inrikta oss på att hjälpa i Lunds kommun och vill du skänka till oss så är du välkommen in i någon av våra butiker och lämna det personligen. Det ger oss också en chans att säga tack till dig personligen.

Har du mycket du vill skänka så kommer vi gärna och hämtar. Kontakta oss i så fall och boka en tid för en hämtning, vi försöker lösa det inom en vecka.